България ще бъде един от домакините на европейското първенство по волейбол за

...
България ще бъде един от домакините на европейското първенство по волейбол за
Коментари Харесай

България отново приема Европейско по волейбол за мъже


България ще бъде един от домакините на европейското първенство по волейбол за мъже през 2026 година.

Шампионатът ще се организира в четири разнообразни страни. Засега е ясно, че ние сме единият хазаин, другият е Румъния. Другите две страни занапред ще бъдат оповестени.

В България ще се играят мачове от една от групите, четири осминафинала и два четвъртфинала. Подобно беше разпределението и на първенството през предходната година. Мачовете тогава бяха във Варна. Засега не е ясно кой град ще е хазаин през 2026 година

Това е следващо домакинство на огромно състезание за волейболната федерация. През 2015 година България одобри европейското за мъже дружно с Италия. Три години по-късно страната беше хазаин и на международното за мъже дружно с Италия, а през 2021 България беше една от четирите страни, приели мачове от европейското за дами.

„ В последните девет години натрупахме доста опит в организирането на огромни шампионати и по тази причина имахме смелостта още веднъж да аплайваме. Изключително съм горделив и благополучен от обстоятелството, че ще приемем Евроволей 2026. Този шампионат е специфичен за всички. За първи път европейският първенец ще завоюва автоматизирано квота за Летните Олимпийски игри в Лос Анджелис през 2028 година “, каза президентът на БФВ Любомир Ганев.

Според него семейството ни дава късмет да стигнем игрите и тъкмо заради тази причина беше притеглен потвърдения италиански треньор.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР